لوگو2

انواع رم کامپیوتر

دسته بندی :blog, کامپیوتر 23 تیر 1400 3162
انواع رم کامپیوتر

انواع رم کامپیوتر

انواع رم کامپیوتر

رم های کامپیوتر را می‎توان در سه نوع دسته بندی کرد که عبارتند از:

RAM پویا (DRAM): این نوع رم ها به منظور ذخیره اطلاعات به میزان یک بیت استفاده می‎شود. در این نوع رم، اطلاعات از یک جفت ترانزیستور و خازن (تشکیل دهنده یک سلول حافظه) دریافت می‎شوند.

خازن توانایی نگهداری شارژ را دارد و ترانزیستور بعنوان یک سوییچ به مدار کنترل بر روی تراشه اجازه می‎دهد تا موقعیت شارژ خازن را تشخیص و تغییر دهد. رم های پویا به دلیل قابلیت بالا برای سیستم های مدرن استفاده می‎شوند.

این نوع رم ها فرار هستند و با خاموش شدن سیستم، اطلاعات آنها پاک می‎شوند. از جمله رم های پویا می‎توان به حافظه درایو یو اس بی فلش، کارت حافظه، حافظه ECC برای دوربین‌ها و دستگاه‌های قابل حمل اشاره کرد. این رم ها با چندین نسخه DDR1، DDR2، DDR3 در کامپیوترها نصب می‎شوند.

RAM ایستا (SRAM): در رم های کامپیوتر ایستا یک بیت داده ذخیره می‌شود که از سرعت بالایی برخوردارند و نسبت به رم های پویا قدرت کمتری را می‎طلبند اما قیمت بالایی دارند. عموما از رم های ایستا به منظور حافظه Cache برای CPU استفاده می‌شود. این نوع رم ها نیز به مانند رم های پویا فرار می‎باشند.

حافظه دسترسی تصادفی (PRAM): این نوع رم ها قابلیت تغییر فاز دارند.

فرکانس در رم های کامپیوتر

فرکانس، معیار تعیین کننده سرعت رم است. به هر میزان که فرکانس افزایش پیدا کند، سرعت رم برای انتقال داده ها نیز افزایش می‎یابد. این امر موجب می‎شود تا کاربر میزان پهنای باند بیشتری را در اختیار داشته باشد. هماهنگی میان فرکانس و مادربورد کامپیوتر اهمیت زیادی دارد.

برای مثال رم های DDR2 کامپیوتر توانایی دو فرکانس ۶۶۷ و ۸۰۰ MHZ دارند در هر حالی که رم های DDR3 دارای قابلیت فرکانس های ۱۳۳۳، ۱۶۰۰ و ۲۰۰۰ MHZ می‎باشند.

زمان تاخیر اجرای دستورات

رم هایی که در کامپیوتر استفاده می‎شوند، باید از نظر زمان تاخیر اجرای دستورات کاربر، با یکدیگر هماهنگ باشند. برای مثال زمانی که کاربر درخواست ذخیره اطلاعات دارد، با ارسال دستور، پیدا شدن اطلاعات و ارسال آنها به پردازنده، به مدت زمان کوتاهی زمان نیاز است.

در این صورت باید رم های سیستم از نظر زمان تاخیر با یکدیگر هماهنگ باشند.

زمان تاخیر برای رم های DDR3، ۹ ثانیه و برای رم های DDR2 6 ثانیه است.

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0