لوگو2

آی پی چیست ؟

دسته بندی :blog, کامپیوتر 23 تیر 1400 4158
آی پی چیست ؟

آی پی چیست ؟

آی پی چیست ؟

IP یا Internet Protocol Address شناسه ای است که به دستگاه های متصل به اینترنت یا شبکه های درحال استفاده از اینترنت از طریق سرویس دهنده اینترنت یا ISP اختصاص داده می شود. هر آدرس ip از ۴ بخش یا Octet تشکیل شده. این آیپی مجموعا از ۳۲ بیت تشکیل می شود و IPv4 نام دارد.

برای هر بخش از ip می توان از ۰ تا ۲۵۵ یعنی ۲۵۶ رقم (۲ به توان ۸) را در نظر گرفت. بنابراین ۲ به توان ۳۲ یا ۴۲۹۴۹۶۷۲۹۶ رقم خواهیم داشت.

آخرین نسخه از پروتکل اینترنت IPv6 می باشد که البته با IPv4 تفاوت های بسیاری نیز دارد.

IPv6 دارای ۱۲۸ بیت طول آدرس می باشد و دامنه گسترده ای از Ip ها را پشتیبانی می کند. همانطور که می دانید IPv4 رو به اتمام می باشد و IPv6 جایگزینی برای رفع این مشکل می باشد.

معرفی ساختار IPV6

ساختار IPv6 به صورت زیر است:

در نسخه ۶ از ip ها، یک آدرس آیپی ۱۲۸ بیتی شامل ۸ اکت ۱۶ بیتی خواهیم داشت. هر بخش یا Octet به وسیله ی کاراکتر «:» از دیگری جدا می شود. برای مثال یک نمونه IPv6 به صورت ذیل می باشد:

۲۷۰۲:A0B3:8012:D0E5:0000:0000:0000:B25F

هر بخش شامل اعداد، حروف استاندارد هگزادسیمال که از محدوده ی ۰۰۰۰ تا FFFF قابل تغییر می باشد تشکیل شده است.محدوده ی آدرس های IP ورژن ۶ به صورت ۲ به توان ۱۲۸ تعداد کل IP های قابل استفاده می باشد.

به صورت دقیق تر ۳۴۰۲۸۲۳۶۶۹۲۰۹۳۸۴۶۳۴۶۳۳۷۴۶۰۷۴۳۱۷۶۸۲۱۱۴۵۶ عدد ip خواهیم داشت که حدود ۷۹۲۲۸۱۶۲۵۱۴۲۶۴۳۳۷۵۹۳۵۴ برابر بیشتر از IPv4 می باشد.

IPv6 به گونه ای طراحی شده است تا علاوه بر فراهم نمودن یک محیط همگرا، شرایط استفاده از صوت، تصویر و سرویس های داده را روی شبکه با زیرساخت ip فراهم نماید. بدین منظور امکانات و پتانسیل های پیش رفته ای در ip ورژن ۶ پیش بینی شده است.

این نوع ip به نحوی است که در فاز انتقال کامل از IPv4 به IPv6، حضور هر دو نوع ip در کنار هم امکان پذیر باشد و این انتقال کم کم و در طی سال ها به صورت کامل انجام گیرد.

نحوه آدرس دهی در IPv6

در آدرس دهی Multicasting یک Packet به چندین گیرنده ارسال می گردد. با استفاده از این قابلیت پهنای باند مصرفی در داخل شبکه کاهش میابد. نحوه آدرس دهی در پروتکل اینترنت ip ورژن ۶ به ۳ صورت می باشد:

UnicastAnycastMulticast

Unicast

در این نوع انتقال یک Packet از یک فرستنده به یک گیرنده ارسال می گردد.

امنیت در Ipv6

Ip ورژن ۶ با رمزگذاری و کدگذاری داخلی پیاده سازی شده است که این قابلیت در ip ورژن ۴ به صورت اختیاری وجود داشت.

این قابلیت با وجود پروتکل Ipsec (internet protocol Security) اجباری شده است و هر بسته یا Packet در شبکه کدگذاری و رمزنگاری خواهد شد. در نتیجه بسیاری از حملات نرم افزار های مخرب اینترنت غیر ممکن شده است.

به منظور افزایش سطح امنیت می توانید از تکنیک های مسدود کردن آی پی در وردپرس ،  بستن آی‌پی کشورها در وردپرس و نحوه محدود کردن ورود کاربران به مدیریت سایت فقط با آی پی های خاص در سی پنل کمک بگیرید. از IPsec به عنوان بخشی الزامی در پیاده سازی IPv6 جهت فراهم آوردن یک زیرساخت امنیتی مناسب برای ارائه سرویس های امنیتی نیز می توان استفاده نمود.

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0