لوگو2

اقتصاد و اخلاق

دسته بندی :blog, کار و کسب 9 خرداد 1400 admin 2775
نظام اقتصادی قانون اساسی

اقتصاد و اخلاق

اقتصاد و اخلاق

نظام اقتصادی مبتنی بر آموزه های قانون اساسی کشور ایران، که نظامی عدالت محور است، در عین حال نظامی اقتصادی-اخلاقی هم قلمداد می شود، به نحوی که در پیگیری روشها و رهیافتهای معطوف به نیل به چنین اقتصادی، این اطمینان حاصل می شود که اقتصاد حاصله، از موازین اخلاقی مورد پذیرش و قبول جامعه هم متاثر بوده و در نتیجه اخلاق با اقتصاد عدالت محور آمیخته شده است و این یکی از ویژگی های نظام اقتصادی عدالت محور است که گمشده امروز جامعه ما و البته نیاز طبیعی اقتصاد جهان است.

اقتصاد در نظام اقتصادی مورد نظر اسلام، قبل از آنکه هدف باشد، صرفا وسیله ای برای نائل شدن به اهداف کمالی و اکتساب فضیلت های مورد نظر ادیان الهی است. در فعالیت های اقتصادی و نحوه ساماندهی آن روشهایی جست و جو می شود که از برآیند به کارگیری آنها، مجموعه انسانهای درگیر با آن فعالیت ها احساس کنند که به ملکات و صفات اخلاقی برآمده از سرشت الهی خویش وفادار مانده اند و در جریان آن اموری را ساری و جاری می بینند که آنها را موجب سعادت خویش می دانند.

رد پای اخلاق در نظام اقتصادی اسلام

آنان که در نظام اقتصادی اسلام به آموزه دینی برپایی عدالت از طریق تخصیص منابع کمیاب ایمان آورده اند، در برنامه ریزی های اقتصادی هدف توسعه معطوف به رفع فقر را به مثابه اصلی ترین و لازم ترین شاخص جست و جو می کنند. برای آنان کارایی و بهینگی در تخصیص منابع، مفهوم وجودی خود را در گسترده شدن مقدمات و تمهید ساز و کاری به نمایش می گذارد که در آن افراد و جامعه خود را در قبال گرسنگی و رنچ زیر پا گذاشته شدن شخصیت فقیر، به سبب فقری که بدان مبتلا است، مسئول می بینند و برای رفع آن مجاهده می کنند و بدیهی است که آنها در نگرش به تخصیص منابع، انسان را موجودی جاه طلب، خود خواه و لذت طلب صرف به شمار نمی آورند که دائم در جست و جوی منافع مادی خویش است.

آنان در پیشانی مهندسی اقتصاد، رد پای اخلاق را حک می کنند و این معنای بدهیی را تایید می کنند که درست است که انسان برای جست و جوی منافع شخصی هم فعالیت اقتصادی می کند اما چنین نیست که فقط به سبب منافع فردی پا به عرصه فعالیت های اقتصادی بگذارد.

کسانی که مفاهیم دینی را آمیزه سمت و سوی زندگی فردی و جمعی خود کرده اند، نهاد «عقلانی» عمل کردن را، نه در جست و جوی صرف منافع فردی و جست و جوی خود خواهی های سخیف بلکه در مجموعه ای آمیخته از انگیزه های مقدس که از جمله آن جست و جوی منافع فردی هم هست پیگیری می کنند.

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

admin

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0