بیماری صرع

بیماری صرع
بیماری صرع
صرع یک بیماری خاص نیست بلکه یک اختلال مغزی می¬باشد که در اثر فعالیت نورونی همزمان در مغز ایجاد می¬شود. شش نوع حمله صرعی عمومی وجو د دارد که عبارتند از صرع همراه با تشنج و غش، تونیک، صرع تونیک، همراه با تشنج و غش، تنش ماهیچهای، پریشانی و حملات ضعیف. تمامی حملات موجب از دست رفتن هوشیاری میشوند. حملات کششی-ارتجاعی همراه با انقباض اندامها و سپس کشیدگی آنها و قوس همزمان کمر که ۱۰ تا ۳۰ ثانیه طول میکشد فاز کششی می¬باشد در اثر انقباض ماهیچههای سینه صدا فریاد شنیده شود. سپس لرزش هماهنگ اندامها روی میدهد که فاز ارتجاعی می¬باشد. حملات کششی انقباضات یکنواخت ماهیچهها را موجب میشوند. فرد معمولا هنگامی که تنفسش قطع میشود، کبود میشود.
تشخیص صرع
روشهای مختلفی برای تشخیص صرع وجود دارد که شامل الکتروانسفالوگرافی[۱]، تصویربرداری از سیستم عصبی، تست نوار مغز طولانی مدت همراه با ویدئو میباشد.
لکتروانسفالوگرافی
الکتروانسفالوگرافی(نوارمغزی)، ثبت فعالیت الکتریکی مغز است، این تکنیک شامل اخذ سیگنال توسط الکترودهای سطحی، بهبود سیگنال (معمولاً تقویت و حذف نویز)، چاپ سیگنال و آنالیز آن میشود. آنچه روی کاغذ چاپ میشود، الکتروانسفالوگرام نامیده میشود. یکی از کاربردهای آن برای تشخیص بیماری صرع می باشد.
تصویربرداری از سیستم عصبی
افامآرآی یا تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی[۲] مشهور به FMRI نام نوعی روش تصویربرداری در ام آر آی است. در این روش تصاویری متناوب از مغز در حال فعالیت و سپس در حال استراحت گرفته میشود و از یکدیگر بطور دیجیتالی (به کمک نرمافزارهایی همانند اف اس ال) تفریق میگردند، که حاصل این پردازش عملکرد مغزی در اثر تغییرات جریان خونی در مغز را از لحاظ فیزیولوژیکی نشان میدهد.
تست نوار مغز طولانی مدت همراه با ویدئو
این تست بسیار ارزشمند است که از بیمار به مدت طولانی چندین ساعت نوار مغز تا ۲۴ ساعت همراه با نوار قلب گرفته میشود و در تمام این مدت از بیمار فیلم برداری نیزمیشود. در حین تست در صورت وقوع حمله حملات بیمار نیز مورد بررسی و باز بینی قرار میگیرد. در حین تست بیمار به فعالیتهای روزمره مثل غذاخوردن خوابیدن تلویزیون دیدن و… ادامه میدهد و امواج مغز در اطاق دیگرتوسط تکنسین در حال بررسی است که تمام این دادهها بعدا توسط متخصص مغز و اعصاب دیده شده ومورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرد.
- درمان صرع
- درمان با دارو
داروهای ضدتشنج درمان اصلی صرع میباشند و احتمالا برای همیشه باید استفاده شوند. انتخاب داروی ضدتشنج براساس نوع تشنج، سندروم صرع، درمانهای استفاده شده دیگر، مشکلات سلامت دیگر و سن و سبک زندگی فرد میباشد. ارزان ترین ضدتشنج فنوباربیتال نام دارد که هزینه آن ۵۰ دلار در سال است.
- جراحی
جراحی میتواند گزینهای باشد برای کسانیکه بهرغم انجام سایر درمانها کماکان دچار حملات صرعی موضعی میشوند. هدف جراحی کنترل کامل حملهها است و این هدف ممکن است در ۶۰-۷۰٪ موارد دستیافتنی باشد. شیوههای رایج عبارتند از: جدا کردن اسبک مغز از طریق برش یک لوب گیجگاهی پیشین، خارج کردن تومورها، و برداشتن بخشهایی از نئوقشر.
- تحریک عصبی
تحریک عصبی میتواند گزینه دیگری باشد برای کسانیکه تمایل به جراحی ندارند. سه نوع آن برای کسانیکه به درمان دارویی واکنش نشان ندادهاند، تأثیراتی داشته است: تحریک عصب واگوس، تحریک تالاموس پیشین و تحریک واکنشی حلقه بسته.
[۱] Electroencephalogram
[۲] Functional Magnetic Resonance Imaging
برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.
ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید
لطفا رضایت خود را از نوشته بالا با رای دادن به ستاره های پایین مشخص نمایید:
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.