لوگو2

تاثیر سرد مزاجی بر بدن

دسته بندی :blog, سلامت، بهداشت و پزشکی 15 تیر 1400 3586
تاثیر سرد مزاجی بر بدن

تاثیر سرد مزاجی بر بدن

تاثیر سرد مزاجی بر بدن

مزاج در واقع وضعیت شخصی و ساختار بدنی هرکسی را مشخص می‌کند. طبع یا مزاج به‌عنوان طبیعت ذاتی هر فردی شناخته می‌شود و اصل آن تغییرناپذیر است. البته کسانی که به طب سنتی اعتقاد دارند، بر این باور هستند که با غذا و انجام یک سری امور می‌توان طبع و مزاج را تغییر داد.

افرادی که دارای مزاج سرد هستند با خوردن مواد غذایی با طبع سرد، به علائم بالا دچار می‌شوند؛ مفاصل آن‌ها دردناک می‌شود و حس خواب آلودگی و بی‌حالی دارند.

افرادی که سرد مزاج هستند و از سردی‌ها استفاده می‌کنند؛ فرایند هضم مواد غذایی در آن بسیار کند بوده و این امر باعث می‌شود که دچار دل درد و دل پیچه شوند و در واقع مضرات غذا‌های طبع سرد به محض ورود به بدن شان آشکار می‌شود.

جالب است بدانید؛ علاوه بر افرادی که طبع سرد دارند، درصورتی‌که در فصول سرد سال باشیم و در مصرف مواد غذایی با طبع سرد زیاده روی کنند؛ ممکن است سریع‌تر بیمار شوند؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در فصول سرد سال همانند پاییز و زمستان، بهتر است از آب ولرم استفاده کنید؛ از میوه‌هایی مانند خیار و هندوانه، کاهو، به میزان زیاد استفاده نکنید و این مواد غذایی می‌تواند غلظت خون در بدن را بیشتر کرده و به دنبال آن سبب بی‌حالی، خواب آلودگی و ضعف شما شوند.

یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است در صورت استفاده بی رویه از مواد غذایی طبع سرد در افراد سرد مزاج رخ دهد؛ بیماری ام اس است! باید بدانید، افرادی که دارای طبع سرد هستند و در خوردن مواد غذایی سرد همانند ترشی‌ها، ماست، عدسی و … زیاده رو می‌کنند؛ این مشکل بر سیستم عصبی آن تأثیر گذاشته و ممکن است شانس ابتلا به بیماری‌های عصبی مانند ام اس را در آن زیادتر کند و از این رو این افراد می‌توانند با تعادل در مواد غذایی مصرفی خود از شر این بیماری‌های خطرناک در امان باشند.

معده یکی دیگر از اعضا و جوارحی است که سریعاً تحت تأثیر افزایش مزاج سرد در بدن قرار می‌گیرد. برای این‌که بدانید تأثیر سرد مزاجی بر معده چیست، لازم است ابتدا با علائم سوء مزاج سرد معده آشنا شوید:

  • احساس سنگینی و پری شکم بعد از وعده‌های غذایی که به‌خاطر ضعف هضم اتفاق می‌افتد.
  • داشتن اشتهای زیاد و میل به غذا خوردن
  • ترش کردن
  • نفخ کردن
  • مدفوع شل، نرم و بادکرده
  • حرکت کند غذا در روده
  • ماندن طولانی‌مدت غذا در معده

سرد مزاجی تأثیر مستقیمی بر رحم خانم‌ها می‌گذارد. به همین علت است که توصیه می‌شود خانم‌ها کمتر از خوراکی‌هایی با طبع سرد استفاده کنند. ناگفته نماند که بسیاری از مشکلات باروری به‌خاطر سوء مزاج سردی رحم است و هر چه سریع‌تر باید کنترل و درمان شود.

از علائم سوء مزاج سرد رحم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گرفتگی و انسداد لوله‌های رحم که منجر به کاهش، کمرنگ شدن و رقیق شدن خون حیض می‌شود.
  • رشد نکردن مو در قسمت استخوان عانه که به علت بسته شدن پوست به‌خاطر سردی اتفاق می‌افتد.
  • فاصله افتادن مابین عادت‌های ماهیانه که ناشی از کاهش خونریزی در دوره‌های قبلی است.
  • بند نیامدن یا دیر بند آمدن خونریزی که رقیق شدن خون دلیل اصلی آن است.

کبد چرب از دیگر مشکلاتی و مضرات غذا‌های طبع سرد است؛ همانطور که می‌دانید، طبیعت کبد گرم است و درصورتی‌که با استفاده از مواد غذایی سرد به میزان زیاد این تعادل را بر هم بزنید؛ ممکن است دچار بیماری کبد چرب شوید؛ بنابراین اگر دارای مزاج سرد هستید از مواد غذایی طبع سرد کمتر استفاده کنید.

علاوه بر این جدا از طبع و مزاج هر فرد درصورتی‌که شما سردی بخورید و این کار را مدام تکرار کنید؛ ممکن است بر روی بدن و سیستم عصبی‌تان اختلال ایجاد کند، زیرا طبع بیشتر افراد به خصوص در سنین بالاتر رو به سردی است و در صورت مصرف این مواد ممکن است سردی بدن بیشتر شده و بر روی مغز تأثیر منفی بگذارد، بنابراین مشکلات عصبی یکی از مضرات غذا‌های طبع سرد می‌باشد که در همه افراد به ویژه در سن بالا رخ می‌دهد.

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0