لوگو2

انواع بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری از آن ها

دسته بندی :blog, سلامت، بهداشت و پزشکی 20 آذر 1398 6244
انواع بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری از آن ها

انواع بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری از آن ها

هپاتیت:گاهی به علت های مختلف ،ماننده آلودگی ناشی از ویروس ،کبد التهاب پیدا می کند که این موضوع باعث آسیب وارد شدن به کبد و مختل کردن فعالیت آن می گردد.به این نوع از بیماری هپاتیت گفته می شود،که در قدیم به بیماری زردی نیز نامیده شده بود..علت ایین موضوع زرد شدن رنگ چشم فرد مبتلا به هپاتیت بوده است.انواع مختلف هپاتیت مانند هپاتیت آ،بی،سی،دی،جی،بی جی است.که هپاتیت بی و سی شایع ترین آنهاست و احتمال ابتلا بیماری در مبتلایان به هپاتیت نوع سی بیشتر است.

 هپاتیت (آ):ویروس هپاتیت (آ)یکی ازعمومی ترین عوامل عفونتزا دربسیاری از نقاط جهان است واز طریق خوردن یا آشامیدن غذا ،صدف خامی که توسط فاضلاب آلوده شده ویا آب آلوده نیز سرایت می کند.این ویروس در مدفون یافت می شود ودر صورت تماس مقدار اندکی از مدفون فرد مبتلا به هپاتیت(آ) با فرد دیگر می تواند منتقل شود.همچنین از طریق فعالیت های جنسی نیز منتقل می شود.این درصورتی است که می توان با رعایت مسائل بهداشتی فردی و شستوی کامل دست ها می تواند خطر ابتلا به این بیماری کم کند ولی علامت انتقال آن بدون علامت باشد. برخی از علائمی که ممکن است بروز کند عبارت اند از:تهوع واستفراغ ،اسهال، کاهش وزن و بی اشتهایی ….. است.

هپاتیت(بی):بیماری ویروس هپاتیت بی (اچ بی وی)بسیار مسیری است ،که در جهان شیوع زیادی دارد. این ویروس هم می تواند بدون علائم وهم می تواند همراه علائم باشد که می تواند دارای علائم بسیار شدید همراه با درگیری شدید کبدهمراه شود.به طور معمول بعد ازورود این ویروس به بدن پس از یک دوره بی علامتی،علائمی مانند سرماخوردگی،درد عضلات ،کسالت،التهاب مفاصل وعوارض پوستی و….ایجاد می شود.البته این را نیزباید ذکر کرد که مبتلا بودن به هپاتیت بی زمینه سازی براری هپاتیت د است که بدون هپاتیت بی نمی تواند رخ دهد.

روشهای انتقال ویروس هپاتیت(بی) عبارت اند از :انجام فعالیت جنسی بدون  کاندوم،استفاده مشترک ازسرنگ یا لوازم تزریق فرد آلوده،سرایت ازمادر به فرزند که بیشتر هنگام تولد است و…. رخ می دهد.بسیاری از افرادی که در سنین بالا دچار هپاتیت بی می شوند کاملا بهبودیافته وباقی مانده عمر خود را دربرابرآن می توانند ایمن شوند و بین۶ تا ۱۰ درصد آنها باعث انتقال این بیماری می شوند وبیماری توسط آنها به دیگران منتقل می کرد.اگر کسی چند سال مبتلا به به هپاتیت ب باشد ممکن است دچار مشکلاتی مانند:التهاب کبد ،سرطان کبدو…شود.

 هپاتیت سی و جی:معمولا هردو از طریق تزریق خون،تزیق مواد مخدر داخل رگ وسایر انواع مواردی که باخون ارتباط دارند انتقال میابند.هپاتیت سی شایعترین بیماری های منطقه از طریق خون در ایالات متحده است.حدود۲.۷تا۳.۹میلیون نفربه عفونت مزمن اچ ثی وی هستند. این ویروس به سلول های کبد نفوذ می کند و موجب تورم و اختلال درعملکرد آن می شود.هیچ واکسنی برای اچ ثی وی وجود ندارد .علائم هپاتیت سی بیشتر اقات درمرحله حاد خود نشان نمی دهد و این حالت می تواند به یک مرحله مزمن تبدیل شود که در آن عوارض کشنده ای می تواند رشد کند.

راه های پیشگیری از انواع هپاتیت ها:ازآن جایی که نحوه انتقال همه ی ویروس های هپاتیت تقریبأ شبیه به هم است وعلائم هشداردهندی آن ها نیز شبیه بهم است روش پیشگیری و درمان آنها نیز مثل یک دیگر است.برای پیشگیری از ورود هپاتیت به بدن می توان با رعایت اصول بهداشتی استفاده از کاندوم در رابطه جنسی ،تزریق واکسن به نوزادان در بدو تولد برای جلو گیری از ابتلای نوزاد،مصرف نکرد دخانیات ومشروبات الکلی و….احتمال ورود وبروزهپاتیت را کاهش می دهد.رعایت نکاتی مانند دادن آزمایش خون دوره ای برای تشخیص هپاتیت ،استفاده نکرن ابزارمشترک با بیمار ،عدم تماس با پوست بریده یا زخم شده بیمار،عدم تماس با مایعات و خون بیمارو… موجب محفوظ بودن دربرابر هپاتیت می شود.اگر درکنارفردی هستی که درمعرض هپاتیت است یا هپاتیت آن ها را تهدید می کند مثل کارکنان بیمارستان ها یا دندانپزشکان و…واکسن هپاتیت بی و سی را دریافت کنید. اگرکسی درصورتی به ویروس یکی از هپاتیت ها مبتلا شود بهترین اقدام این است که در کمترین زمان ممکن به پزشک مربوطه مراجعه کند ودوران  بیماری را زیر نظر متخصص بگذراند تا بهترین مسیر درمان را طی کند.

سیروزکبد: بیماری کبدی است که بیشتر اوقات ازطریق مصرف مشروبات الکلی، برخی از دارو ها و…ایجاد شود به طوری که در کار کبد اختلال ایجاد کرده وکبد دیگر توانایی انجام وظیفه ی خودیعنی دفع ضایعات خون را ندارد . یکی از مهمترین خطراتی که بیماران مبتلا به این بیماری را تهدید میکند، خونریزی گوارشی است که اغلب به دلیل پاره شدنواریس مری است.کسی که به سیروز مبتلا می شود،فکر می کند کبدش جوری تخریب شده که دیگر امکان برگشت وجود ندارد اما درواقع اگر عوامل این بیماری را بتوان درمان یا پاک کند، بیماری فروکش کرده وامکان مجدد کبد وجود دارد.

نظر متخصصان درباره انواع هپاتیت و راه های پیشگیری ازآنها:         دکتر مردانی:بر اساس نظر دکتر مردانی متخصص بیماری عفونی که می گوید باتوجه بیماری هپاتیت آ با گذشت ۶تا۸هفته حتی بدون درمان دارویی خود به خود بهبود می یابد،همچنین یک درصد این افراد درطول بیماری دچار بیماری برق آسا میشوندکه می تواند باعث مرگ بیمار شود وگاهی تنها راه برای جلو گیری ازمرگ ومیری،پیوند کلیه است.وی گفته باتوجه به این که ۸۰درصد از ایرانیان تا سن ۲۰ سالگی به هپاتیت آ مبتلا می شوند بنابراین آنتی بادی این بیماری در اکثرمردم تولید می شود و عمدتامرگ ومیر در افرادی ایجاد می شود که به بیماری مزمن کبدی دارند.برای مثال به دلیل ابتلا به هپاتیت بی و سی،هپاتیت آ روی آنها سوار شده وگاه به سمت و سوی نوع برق اسا که مرگ و میر بالایی دارد،می رود.دکتر مردانی درباره هپاتیت بی گفته :با توجه با اقدامات صورت گرفته در زمینه هپایت بی از جمله واکسیناسیون،آمار افراد درخطرشیوع این این بیماری کاهش یافته است،در حال حاضرمیزان شیوع هپاتیت بی درکشور ما رقمی ۱.۵تا ۲ میلیون درصد است و برخی ازآنها از بیماری خود باخبر هستند وتحت نظر دکتر هستند و برخی  دیگریی نیز هستند که همچنان از بیماری خود باخبر نیستند که شناسایی ودرمان آنها برای جلو گیری ازانتقال آن به دیگران مهم ترین هدف ما است.کشور ما در این راستا درطرح پیشگیری از هپاتیت تا سال ۱۴۰۰مشارکت فعال دارد.یک متخصص بیماری های عفونی تاکید می کند و می گوید که بیماران مبتلا به هپاتیت ب تا ۶ ماه و بعد آزمایش دهد،گفت:جلو گیری از رفتاری پرخطر و غیر ایمنی بهترین راهکار پیشگیری به این بیماری است.

دکتر حمیدعمادی:دکتر با بیان اینکه هپاتیت بی یکی از خطرناک ترین نوع هپاتیت است این بیماری در ویروسهای مختلف ایجاد شده وباعث التهاب و تورم درکبدمی شود و به بافت کبد آسیب جدی وارد می کند.همچنین احتمال ابتلا به آن نسبت به ایدز ۱۰۰برابرونسبت به هپاتیت سی،۱۰ برابر است وممکن است بر خلاف ایدز از راه های ساده ای مانند روبوسی کردن منتقل شود.همچنبن گفت : کسانی که دربزرگسالی به هپاتیت بی مبتلا می شوند در ۹۰درصدموارد در همان ۶ماه آینده سلامتی خود را باز می یابند اما ۱۰ درصد دیگر احتمال ریشه کن کردن آن کم است ودر بدن باقی می ماند و دیگر آسیبی به سیستم بدن وارد می کند.

سخن آخر:کبد عوضی مظلوم در بدن است که تا بخش بزرگ و مهم آن ازکار نیفتد علامتی ایجاد نمی کند.ما باید از خودمان دربرابر هپاتیت ها بخصوص هپاتیت بی وسی که عنوان قاتل خاموش نام برده می شود محافظت کنیم. بر اساس گزارش سال ۲۰۱۵ میلادی سازمان جهانی بهداشت سالانه بیش از ۱میلیون نفر،مرگ به علت سیروز و سرطان کبد رخ می دهد که ۴۸ بخاطر هپاتیت بی و ۴۷درصدناشی از هپاتیت سی است وبقیه آمار برای سایر هپاتیت هاست. هپاتیت ها عامل وزمینه یک دیگرن و هریک عمده ای از بیماری هارا زیر زمینه خود کرده اند پس بیاین با محافظت از بدن خودمان در برابر هپاتیت راه را برای بیماری های دیگر باز نکنیم.

   سلامتی هدیه ای با ارزش است که جز امانات خداست وما موظف به حفاظت از آنیم 

 

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

لطفا رضایت خود را از نوشته بالا با رای دادن به ستاره های پایین مشخص نمایید:

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0