لوگو2

مواد غذایی کلسیم دار

دسته بندی :blog, سلامت، بهداشت و پزشکی 25 دی 1398 4831
مواد غذايي کلسيم دار

مواد غذایی کلسیم دار

مواد غذایی کلسیم دار

سر دسته مواد غذایی کلسیم دار لبنیات است . مثل انواع مختلف پنیر، جالب است بدانید پنیرهای مختلف مقدار کلسیم متفاوت دارند. مثلا مقدار کلسیم موجود در پنیر لیقوان با مقدار کلسیم یک پنیر معمولی فرق می کند. انواع شیر و ماست نیز کلسیم فراوان دارند. در میوه جات، مرکبات کلسیم زیادی دارند. معولا پرتقال را به خاطر وجود ویتامین ث می خوردند در حالی که کلسیم آن به مراتب بیشتر است. نارنگی و گریپ فروت هردو کلسیم زیادی دارند. گلابی کلسیم کمی دارد. سیب کالری دارد. ویتامین دارد ولی کلسیم آن کم است. در سبزیجات، کاهو، اسفناج، نخود فرنگی و هویج کلسیم زیادی دارند هویج بیشتر از ویتامین کلسیم دارد. البته آن قدرها هم لازم نیست آدم ها دائما دنبال آن باشند که چه چیزی کلسیم دارد و چه چیزی کلسیم ندارد. هدف شناخت است و اینکه آدم نیازش را بشناسد. این نکته راهم یادآوری کنم که مصرف زیادی کلسیم هم می تواند عوارضی مثل سنگ کلیه را به دنبال داشته باشد.

ماهی ساردین

نکته مهمی که در رابطه با ماهی سـاردین وجود دارد اینکه این ماهی یکی از سالـم ترین انواع ماهی هاست که علاوه بر کلسیم فراوان، دارای میزان بسیار زیادی از امگا ۳ و ویتامین D است. پیشـنهاد ما به شما این است که این ماهی را به سـالاد یونانی اضافه کرده یا آن را به تنهایی و بدون هیچ افزودنی ای میل کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید.

لوبیا سفید

این دانه کرم رنگ و سبک، از آن دسته حبوباتی است که منبع بسیار کاملی از کلسیم و آهن است. پیشنهاد می کنیم آن را به یک بشقاب ماکارونی اضافه و همراه با سبزیجات تازه سرو کنید یا پوست آنها را بگیرید و به شکل پوره درآورید یا از آن برای خودتان یک «هوموس لوبیا سفید» درست کرده و میل کنید.

کنسرو ماهی قزل آلا

تعجب کردید؟ احتمالا نمی دانستید ماهی قزل آلا کنسرو هم دارد (البته هنوز در ایران نیست، اما مطمئن باشید به زودی این هم وارد بازار ایران می شود) اما در کشورهایی که کنسرو قزل آلا در بازارهایشان موجود است، بیشتر مردم نمی دانند درون کنسرو این ماهی اسـتخوان هم وجود دارد و همین باعث می شود این کنسرو منبع غنی ای از کلسیم باشد. اسـتخوان های این ماهی سـرشـار از کلسیم است که برای حفظ خاصیت این ماده بسیار حیاتی، استخوان این ماهی را له می کنند و آن را همراه با گوشت ماهی، درون قوطی کنسرو قرار می دهند. شاید می پرسید که چگونه می توان آن را خورد؟ نگران نباشید، فرایند کنسـروسازی به گونه ای است که استخوان های این ماهی را به راحتی از آن جدا کرده، می شکنند و آنها را به نرمی له می کنند و با بقیه محتـویـات کنسرو از جمله فیله و روغن زیتون یا… مخلوط می کنند، به طوری که به هیچ عنوان محسوس نیستند و شما هنگام مصرف اصلا آنها را نمی بینید.

کلم پیچ

این گیاه فوق العاده، غنی از کلسیم و آنتی اکسیدان است و به عنوان پایه ای برای هر سالاد، یک مکمل بی نظیر است. می توان آن را به صورت نوارهای باریک خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کنید و از خوردن این سالاد خوش طعم و رنگ در فصل تابستان لذت ببرید.

لوبیا چشم بلبلی

ثابت شده دانه های این گیاه، فقط منحصر به یک گروه از مواد معدنی نیست، بلکه این لوبیای زیبا سرشار از کلسیم، پتاسیم، فولاتها و حتی بیشتر از این موارد است که خوردن آن کنار برخی از وعده های غذایی بسیار مفید است، پس بیایید برای یک بار هم که شده تصمیم بگیرید ساندویچ های مملو از سس مایونز و پر چربی را از رژیم غذایی تان حذف کنید و به جای آنها از این نوع مواد غذایی مفید و پرمنفعت برای تهیه ساندویچ هایتان استفاده کنید.

شیر سویا

طعم شیر گاو را دوست ندارید؟ به آن آلرژی دارید و نمی توانید به صورت روزانه از آن میل کنید؟ نگران نباشید! ما برای شما یک پیشنهاد بهتر داریم و آن «شیر سویا» است که به ظاهر شبیه شیر است، ولی در اصل مثل یک شیر طبیعی نیست و می توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد زیرا آن را طی عملیاتی از دانه سویا می گیرند و به همین دلیل مثل شیر گاو چربی و لاکتوز ندارد. بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین آنهایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند.

شلغم

این گیاه، شامل یک پیاز در زیر زمین و برگهای سبزی است که از زیر خاک بیرون آمده و از همین بابت معدنی از کلسیم، آنتی اکسیدانها و فولاتها به شمار می آید. خوردن آن در بهبود خلق و خو هم تاثیر بسزایی دارد. شما می توانید آن را هم به صورت آبپز و هم به روش تنوری طبخ کرده و در کنار بشقاب غذا سرو کنید یا آن را با ادویه های معطر، طعم دار کرده یا به صورت ترش مزه از آن میل کنید.

کنجد
این دانه های بسیار کوچک و بی ادعا، حتی بیشتر از یک ساندویچ همبرگر بزرگ خاصیت دارند! کنجد به تنهایی می تواند به کاهش فشار خون و کاهش التهابات مختلف در بدن کمک کند و حتی گاهی سدی برابر سرطان های خاص باشد! این دانه های ریز و خوشمزه را درون سالادهایتان بریزید و هنگام خوردن از صدای خردشدن آنها در زیر دندان هایتان لذت ببرید.

بادام
اگر تا به حال از میان آجیلها هیچ وقت سراغ بادام نمی رفتید و مشت تان را با این دانه مفید پر نمی کردید، از این لحظه بدانید که آنها از مغذی ترین دانه های آجیل هستند که به غیر از کلسیم، حاوی پتاسیم، ویتامین E و آهن نیز هستند. می توانید آن را آسیاب کنید یا به صورت خلالی روی سالاد بریزید یا از آن برای خودتان کره بادامی درست کنید. فقط مواظب اندازه مصرف روزانه تان باشید، چون بادام سرشار از کالری است.

پرتقال
درنظر اول رنگ نارنجی و بوی خوش آن باعث شادابی ما می شود. این میوه خوشرنگ و شادی آور، سرشار از ویتامین C و کلسیم است. شما می توانید از خوردن آن در اواسط روز به عنوان یک وعده سبک لذت ببرید یا از عطر و عصاره این نوع از مرکبات برای درخشان کردن ظروفتان استفاده کنید.

کورن فلکس

در حال حاضر بسیاری از غلات و دانه ها که امروزه به شکل بسته بندیهای پرک شده و غنی از ویتامینها فراوری شده اند، از جمله صبحانه های مورد علاقه بچه ها و بزرگترها هستند، حداقل به این دلیل که خیلی فوری می توان آن را آماده و به عنوان یک صبحانه کامل مصرف کرد. گرچه این روش سریع صبحانه خوردن خیلی مایه مباهات نیست ولی این غلات غنی شده امروزی از نظر فواید، به نوعی نقش همان نان های جوی دوسر قدیم که سر سفره مادربزرگ هایمان بود را ایفا می کنند که از جمله مزایای آن فیبر و کلسیم زیاد است. فقط یادتان باشد که ترجیحا نوع بدون قند آن را انتخاب کنید.

آب پرتقال

آبمیوه ها یک مکمل بسیار مفید برای صبحانه هستند که از میان آنها، آب پرتقال گزینه مناسبی برای همراهی با کیک یا تخم مرغ به حساب می آید. بهترین کار این است که هر روز برای خودتان آب پرتقال تازه بگیرید و از خوردن یک لیوان مملو از کلسیم و ویتامین C لذت ببرید و برای یک روز پرانرژی آماده شوید. البته اگر برای ناهار هم ماهی قزل آلا تدارک دیده اید می توانید کمی از آن را نگه دارید و روی ماهی بریزید تا طعم لذیذ و جدیدی را امتحان کنید.

دانه سویا

این دانه پرخاصیت به دلیل پروتئین زیاد و نیز طعم و بافت شبه گوشتی آن، بهترین گزینه برای گیاهخواران و مناسب آنهایی است که به هر دلیلی نمی توانند گوشت بخورند. در واقع این ماده غذایی از دانه های سویای خشکی تهیه شده که آنها را آسیاب کرده و بعد می جوشانند. این یک روش عالی برای اضافه کردن مقدار زیادی پروتئین و البته کلسیم به هر نوع غذاست که چربی کم آن نیز برای کسانی که کلسترول بالا دارند، بسیار مناسب است. به شما پیشنهاد می کنیم همین امروز آن را تهیه و برای شام امشب همه خانواده را با طعم جدیدی از گوشت غافلگیر کنید.

انجیر خشک

این میوه خشک، یک منبع کامل از آنتی اکسیدان، فیـبر و کلسیم است که به همین دلیل یک درمان مناسـب برای انواع بیماریهای گوارشی محسوب می شود. شما می توانید از آن به عنوان یک میان وعده سبک استفاده کنید یا آن را به یک مربای خوشمزه تبدیل و برای صبحانه یا عصرانه میل کنید

مواد غذایی حاوی کلسیم و پیشگیری از پوکی استخوان – آکاایران

پیشگیری پوکی استخوان با تغذیه صحیح

 پوکی استخوان به علت کاهش میزان کلسیم در استخوان ایجاد می شود که اغلب در خانم ها بعد از دوران یائسگی و در آقایان بعد از سن ۷۰ سالگی دیده می شود.

 علائم این بیماری شامل دردپشت، کاهش قد و افزایش احتمال شکستگی های استخوان است. ارث، رژیم غذایی و ورزش از عوامل مهمی هستند که به طور مستقیم با این بیماری در ارتباط اند. بعد از ۳۰ سالگی کلسیم همانند سال های قبل زندگی به توده استخوانی اضافه نشده و در استخوان سازی به خوبی قبل عمل نمی کند و به همین علت در این دوران مصرف مواد غذایی حاوی کلسیم برای حفظ توده استخوانی و جلوگیری از کاهش توده استخوان ضروری است.

خانم ها بعد از سنین یائسگی برای پیشگیری از کاهش توده های استخوانی شان بایستی از غذاهای حاوی استروژن بالا مثل لوبیای سویا (یا آجیل سویا) مصرف کنند. ورزش های ساده مثل پیاده روی، بدنسازی و یوگا در حفظ توده های استخوانی بسیار مفید است.

مصرف مواد پرپروتئین ممکن است سبب خروج کلسیم از استخوان های بدن شود. نمک، قهوه (۲ یا ۳ استکان در روز)، نوشابه های گازدار، سیگار و ورزش های شدید نیز سبب خروج کلسیم از استخوان می شود بنابراین توصیه می شود از مصرف مواد غذایی مذکور در صورت ابتلای به این بیماری پرهیز شود. از طرف دیگر مصرف مواد حاوی منیزیم، ویتامین D، برون (که در میوه ها و آجیل موجود است)، منگنز و روی (زینک) در استخوان سازی توسط کلسیم نقش مهمی را ایفا می کنند.

 تحقیقات نشان داده است که مصرف سویا به علت وجود ماده ای به نام ایزوفلاونوئید باعث افزایش تراکم استخوانی می شود. توجه داشته باشید که مصرف بیش از هزار و پانصد میلی گرم کلسیم در روز (مجموع دریافتی از طریق مواد غذایی یا اشکال دارویی) توصیه نمی شود چرا که با توجه به نقش عوامل ژنتیک در بروز این بیماری مصرف مقادیر زیاد جبران کمبودهای مذکور را نمی کند و ممکن است باعث عوارض ناشی از ازدیاد مصرف آن شود.

مواد مغذی برای پوکی استخوان

۱-کلسیم: قابل جذب ترین فرم آن به صورت ترکیبات سیتراته، لاکتاته وآسپارات است.

۲-منیزیم: کمبود این ماده معدنی اغلب در بیماران مبتلا به پوکی استخوان دیده می شود و مصرف آن باعث افزایش تراکم استخوانی می گردد.

۳-ویتامینD  : همراه با کلسیم بایستی مصرف شود تا حداکثر تاثیرگذاری آن انجام شود.

۴-برون: در میوه ها و آجیل ها یافت می شود.

۵-مس: باعث جلوگیری از کاهش توده های استخوانی شده و در تنظیم روی هم موثر است.

۶-ویتامینK  : در خانم های بعد از سنین یائسگی لازم است که باعث جلوگیری از کاهش کلسیم و همچنین باعث افزایش تراکم استخوان می شود.

۷-سیلیکون: ماده ای است که باعث افزایش تراکم مواد معدنی در استخوان می شود.

۸-استرونتیوم: باعث کاهش دردهای استخوان ها و افزایش توده های استخوانی می شود.

دیگر مواد غذایی مفید در پیشگیری از پوکی استخوان عبارتند از:

 حبوبات، جو، میوه های تازه، آناناس، سیب، گلابی، انگور، کشمش، خرما، هلو، سبزیجات تازه، سبزیجات با برگ سبز، کلم بروکلی، کلم،  آواکادو،  اسفناج، مارچوبه، پیاز، جعفری، انواع سویا، لبنیات کم چرب، ماهی و غذاهای دریایی، تخم مرغ، عسل، سیر، فلفل سیاه، زنجبیل و آب میوه هایی مثل آب سیب، آب هویج، شربت لیمو و آب آناناس

چه بخوریم تا ام اس نگیریم؟

چندی پیش رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور اعلام کرد که کمبود کلسیم و ویتامین دی نه تنها منجر به بروز پوکی استخوان شده بلکه ابتلا به بیماری های سیستمیک، دیابت و بخصوص ابتلای به ام اس را هم در پی داشته است.

مجید حاجی‌فرجی گفت: قشر قابل توجهی از جامعه ایرانی به کمبود مواد مغذی از جمله ویتامین دی مبتلا هستند به طوری که طبق بررسی های انجام شده مشخص شده که حداقل ۸۰٪ کودکان ایرانی به درجات شدید و بیش از ۹۰٪ از آنها به درجات متفاوتی دچار کمبود ویتامین د هستند.

عوارض کمبود ویتامین دی

کمبود ویتامین دی در کودکی باعث بیماری راشیتیسم می شود که در اثر آن استخوان‌های فرد قدرت تحمل وزن او را نداشته و انحنا پیدا می کند. دیر دندان درآوردن و نافرمی های اندامی هم از نتیجه کمبود این ویتامین است. در بزرگسالی هم کمبود ویتامین دی کاهش تراکم استخوانی و پوکی استخوان، دیابت، سرطان سینه یا پروستات و ضعف دستگاه ایمنی بدن را در پی دارد. مصرف این ویتامین در پیشگیری از بروز ام اس و جلوگیری از آلزایمر موثر است.

  منابع دریافت ویتامین دی

مهم ترین منبع دریافت ویتامین دی نور خورشید است که با توجه به سبک زندگی ایرانی ها، دریافت ویتامین از این طریق به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند. پوشیدن لباس های تیره و زندگی در خانه هایی که معماری آنها بر اساس مشرف نبودن تعریف شده، در کنار سبک غذایی نادرست بیشتر ایرانی ها را به کمبود این ویتامین دچار کرده است. آلودگی هوا هم به عنوان یکی از موانع رسیدن نور خورشید به زمین در این زمینه بی تاثیر نیست.

به طور کلی ویتامین دی را از سه منبع می توان به دست آورد:

آفتاب: چه بخواهید و چه نه، آفتاب اصلی ترین منبع دریافت ویتامین دی است که بدون زحمت و دردسر به دست می آید و به انواع قرص های خوراکی و مواد غذایی ارجحیت دارد. سعی کنید دقایقی از روز را زیر نور آفتاب باشید. تابش اشعه ماوراء بنفش به پوست باعث می‌شود که ماده‌ای به نام دهیدروکلسترول با طی مراحلی در بدن در کلیه به ویتامین دی تبدیل شود. افراد با پوست روشن‌تر نسبت به تیره‌ترها می‌توانند با مدت کمتری زیر آفتاب بودن نیاز خود به این ویتامین را تامین کنند.


منابع خوراکی: چربی ماهی‌ها مانند قزل‏ آلا منبع غنی ویتامین دی هستند. بنابراین سعی کنید حداقل دوبار در هفته ماهی بخورید. غلات و برخی سبزیجات و میوه‌جات هم این ویتامین را در خود دارند اما میزان آن بسیار کم است. کره، روغن کبد ماهی، زرده تخم مرغ، خامه، جگر و ماهی ساردین هم حاوی مقادیر زیادی از این نوع ویتامین هستند. سعی کنید این مواد را در برنامه غذایی روزانه تان جای دهید.

قرص ها: آخرین گزینه هم دریافت این ویتامین به صورت مصنوعی از کپسول و آمپول است که به هر حال جای منابع طبیعی را نمی گیرند.

چگونه باک ویتامین D بدنمان را پر کنیم؟

ماهی‌های چرب یکی از منابع طبیعی این ویتامین محسوب می‌شوند. در این مطلب می‌خواهیم چند تا از منابع غذایی مهم این ویتامین را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

ویتامین D برای قلب، استخوان‌ها، دندان‌ها مفید است و با آلزایمر، پارکینسون، دیابت، افسردگی و سرطان مقابله می‌کند. فراموش نکنید که این ویتامین برای سلامت موها نیز بسیار مفید است.

اما متأسفانه روز به روز میزان ویتامین D بدن ما در حال سقوط آزاد می‌باشد. این ویتامین را «ویتامین خورشید» نیز نامیده می‌شود به خاطر اینکه قرار گرفتن در معرض نور خورشید آن هم به مدت حدود یک ربع، ۸۰ درصد از نیاز ما به ویتامین D را تأمین می‌کند. اما متأسفانه آپارتمان نشینی و از طرف دیگر آسیب‌های اشعه های ماورای بنفش باعث می‌شود که خیلی‌ها به میزان کافی در معرض نور خورشید نباشند. در این شرایط نقش مواد غذایی پررنگ‌تر می‌شود. ماهی‌های چرب یکی از منابع طبیعی این ویتامین محسوب می‌شوند. در این مطلب می‌خواهیم چند تا از منابع غذایی مهم این ویتامین را معرفی کنیم. با ما همراه باشید.

ماهی آزاد میل کنید

مصرف حدود ۱۰۰ گرم ماهی آزاد ۹۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین D را تأمین می‌کند. ماهی‌های آزاد از جانداران میکروسکوپی به نام زئوپلانکتون‌ها تغذیه می‌کنند و به همین دلیل حاوی میزان زیادی از این ویتامین هستند. سعی کنید این ماهی را در برنامه‌ی غذایی خود بگنجانید و از خواص آن بهره‌مند شوید. این ماهی همچنین از منابع خوب امگا ۳ ها محسوب می‌شوند.

 روغن کبد ماهی را دریابید

روغن جگر ماهی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین D محسوب می‌شود. کپسول‌ها و قرص‌های تهیه شده از این روغن طعم در مقایسه با روغن آن طعم خوبی دارند و به راحتی قابل مصرف هستند. یک قاشق غذاخوری روغن جگر ماهی برای تأمین نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین D کافی است. اگر می‌خواهید از قرص‌های این روغن استفاده کنید بهتر است اول با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید. باید بگوییم که این روغن همچنین سرشار از ویتامین A نیز می‌باشد.

ماهی حلوا که ماهی سول نیز گفته می‌شود سرشار از ویتامین D می‌باشد. این ماهی همچنین منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین B12 و سلنیوم نیز هست

ماهی ساردین مصرف کنید

مصرف ماهی ساردین یکی از روش‌های موثر و ساده برای تأمین ویتامین D بدن محسوب می‌شود. یک عدد کنسرو کوچک ماهی ساردین می‌تواند حدود ۷۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ویتامین را تأمین کند. فراموش نکنید که این ماهی همچنین منبع امگا ۳، ویتامین B12، پروتئین و سلنیوم نیز می‌باشد و از پیر شدن سلول‌ها پیشگیری می‌کند.

 ماهی کولی را فراموش نکنید

یکی از ماهی‌هایی که معمولاً کمتر استفاده می‌شود و در منوی رستوران‌های معروف جایی ندارد همین ماهی کولی است. با این حال باید بدانید که ماهی کولی سرشار از ویتامین D است. این ماهی همچنین منبع فوق‌العاده‌ی امگا ۳ و کلسیم نیز می‌باشد.

 ماهی حلوا یا همان ماهی سول

این ماهی برای افراد خوش خوراک که به سلامتی شان اهمیت زیادی می‌دهند یک گزینه‌ی خوب محسوب می‌شود. ماهی حلوا که ماهی سول نیز گفته می‌شود سرشار از ویتامین D می‌باشد. این ماهی همچنین منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین B12 و سلنیوم نیز هست.

تخم مرغ: ۱۰ درصد نیاز روزانه

با وجود این که تخم مرغ سرشار از ویتامین D نمی‌باشد اما با این حال می‌تواند حدود ۱۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما را تأمین کند. کافی است تخم مرغتان را با قارچ میل کنید تا این ترکیب خوشمزه ویتامین D خوبی به بدنتان برساند.

ماهی تن: تازه و سرشار از ویتامین

مصرف ۸۵ گرم ماهی تن حدود نیمی از نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین D را تأمین می‌کند. ماهی تن تازه یکی از بهترین انتخاب‌های موجود برای تأمین ویتامین D بدن است.

 ماهی ماکرو: ناشناخته اما مفید

ماهی ماکرو جزو ماهی‌های سرشار از ویتامین D و امگا ۳ ها است. یک وعده ماهی ماکرو یعنی حدود ۱۰۰ از این ماهی ۹۰ درصد نیاز روزانه‌ی ما به ویتامین D را تأمین می‌کند. متخصصان حوزه‌ی تغذیه توصیه می‌کنند که به طور مرتب از این ماهی مصرف شود. با این حال این ماهی محبوبیت ماهی آزاد و یا ماهی تن را ندارد.

کره

کره یک ماده‌ی غذایی خیلی چرب و پرکالری است اما با این حال سرشار از ویتامین A و ویتامین D می‌باشد. در واقع هر قالب ۵۰ گرمی کره حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد نیاز بدن به ویتامین D را تأمین می‌کند.

روز خود را با ویتامین D شروع کنید

غذاهایی صبحانه خود را زیرکانه انتخاب کنید ، بدینصورت شما می توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین D به دست آورید ، برخی شیرها از جمله شیر سویا، غنی از ویتامین D است.به آب پرتقال، غلات، نان، و برخی از مارک های ماست نیز معمولا ویتامین D اضافه شده است .

مکمل های ویتامین D

برای افرادی که می خواهند ویتامین D رابه شکل قرص دریافت کنند ، دو نوع قرص وجود دارد: D2 (ergocalciferol)، که نوع موجود در مواد غذایی است ، و D3 (cholecalciferol) است، که نوعی است که از نور خورشید ساخته شده است. تولید آنها متفاوت است، اما هر دو می تواند ویتامین D را در خون شما بالا ببرد. بیشتر مولتی ویتامین ها دارای ۴۰۰ IU از ویتامین D هستند . برای یافتن بهترین مکمل مورد نیازتان با پزشکتان مشورت کنید .

آیا شمادچار کمبود ویتامین D هستید ؟

مشکلات تبدیل ویتامین D از غذا یا نور خورشید می تواند شما را دچار کمبود ویتامین D کند . عواملی که سبب افزایش خطر می شود عبارتند از:

  • سن ۵۰ سال یا مسن تر
  • پوست تیره
  • خانه های شمالی
  • اضافه وزن، چاقی، جراحی بای پس معده
  • آلرژی به شیر یا عدم تحمل لاکتوز
  • بیماری های گوارش، کبد مانند سلیاک یا بیماری کرون

 علائم کمبود ویتامین :

 “D” کثر افراد با سطح ویتامین D پایین خون ، دارای هیچ نشانه ای نیستند.کمبود شدید در بزرگسالان می تواند منجر به نرمی استخوان شود که osteomalacia نامیده می شود.علائم عبارتند از: درد استخوان و ضعف عضلانی. در کودکان، کمبود شدید می تواند منجر به نرمی استخوان و مشکلات اسکلتی شود.

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

لطفا رضایت خود را از نوشته بالا با رای دادن به ستاره های پایین مشخص نمایید:

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0