لوگو2

نقش عسل در سلامتی و جلوگیری از بیماری ها

دسته بندی :blog, کشاورزی 26 آذر 1398 3732
نقش عسل در سلامتی و جلوگیری از بیماری ها

نقش عسل در سلامتی و جلوگیری از بیماری ها

نقش عسل در سلامتی و جلوگیری از بیماری ها

عسل مایعی ای شیرین است که توسط زنبور با استفاده ازشهد گل گیاهان طی فراینده پیچیده ای ساخته می‌شود.عطر طعم و نوع خواص عسل بسته به گلی گیاهی که شهد از ان برداشت میشود متفاوت است و دو نوع خام و پاستوریزه عسل موجود است که عسل خام بطور مستقیم از کندو برداشت و وارد بطری می شودو به همین ترتیب حاوی مقادیری موم و گرده خواهد بود و اعتقاد بر این است که مصرف ععسل طبیعی محلی به دلیل مواجهه مکرر با گرده ها در منطقه به الرژی فصلی کمک میکند و عسل پاستوریزه با حرارت دیدن و فرایند های گوناگون برای از بین بردن ناخالصی  ها موجب از بین رفتن برخی از خواص مهم عسل میشود.

عسل دارای مقادیر زیادی مونوساکراید-فروکتز-و گلوگز است که حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد شیرینی ان را تامین میکند.عسل همچنین دارای خواص ضد عفونی کننده و زد باکترایی است.علم مدرن موفق که ازاین خاصیت عسل در تداوم بهبود زخم های مزمن و تسریح بخشیدن در مبارزه با عفونت ها کمک بگیرد برخی از حقایق در مورد خواص عسل :عسل به ترمیم زخم ها کمک میکند و ضد باکتری است-بیش از ۵۰۰سال است که در پزشکی استفاده میشود-عسل میتواند جایگیزین شیرینی در نوشیدنی ها و برخی از غذاها باشد که گزینه سالم تری را نسبت به شکر ارائه میدهد-عسل غذایی سبک است زیرا از قبل هزم شده.در مواردی دیده شده افراد اثرات مثبت استفاده از عسل را در درمان زخم ها گزارش کرده اند.برخی از مطالعات نشان داده است عسل قادر ب التیام سوختی است که از بسیاری انتی بیوتیک ها نسبت به مضراتشان برتری دارد.هرگز نباید عسل را به نوزادان داد زیرا باعث نوتولیسم یک نوع نادر اما شدید از مسمومیت میشود.

فواید عسل در درمان بیماری ها:۱)کاهش مدت زمان اسهال:مطابق با برسی های مبتنی بر تحقیق بر روی عسل نشان داده شده که عسل مدت و شدت اسهال را کاهش داده همچنین با افزایش پتاسیم جذب اب را افزایش داده که هنگام اسهال مفید است.تحقیقاتی که در لاگوس نیجریه انجام شده نشان می دهد که عسل توانایی مسدود کردن پاتوژن ها را دارد.

۲)جلوگیری از ریفلاکس اسید:عسل می تواند به روکش مری و معده کمک کرده و جریان سعودی اسید معده را کاهش داده که این امر موجب کاهش بیماری های رفلاکس معده و التهاب دستگاه گوارش شود.

۳)مبارزه با عفونت در نوعی خاص از عسل بنام موناکو:مونکاو نوعی عسل است که خواص عجیبی در ترمیم زخم وزد باکترایی دارد که هنوز هم نحوه عملکرد ان مشخص نیست.

۴)تسکین سرما خوردگی و سرفه:پزشکان عسل را به عنوان درمان طبیعی سرفه توسیه میکنن همچینین عسل باعث تسریح در روند بهبود سرماخوردگی کاهش سرفه هنگام خواب میشود.

مصرف دارویی:

از عسل برای درمان طیف گسترده ای از بیماری ها و صدمات استقاده میشود.که میتوان ان را با برخی داروهای دیگر ترکیب کرد.

مصارف دارویی عسل :فشار – ضعف-اختلال خواب-مشکلات بینایی – بوی بد دهان – درد دندان در کودکان بالای یکسال – سرفه اسم – سکسکه – زخم معده – استفراغ – شب اداداری – ادرار مکرر – فشار خون بالا – چاقی زردی – اگزما – رماتیت – ارتروز –

اگرچه همه کاربردهای عسل به عنوان اثربخشی تأیید نشده است ، اما سعی در استفاده از آن در درمان شرایط را بدتر نمیکند و باعث اسیب نمیشود

استفاده از عسل در سلامت و زیبایی پوست:ترکیب عسل حاوی مکمل های زیبایی زیادی است که مس توان از ان به عنوان بهترین محصول ارگانیک در سلامت و مراقبت از پوست استفاده نمود.

ترکیب عسل:

  • شکرهای ساده (۸۲٪): فروکتوز (۳۸٪) ، گلوکز (۳۱٪)
  • آب (۱۷٪)
  • اسیدها ، آنزیم ها ، ویتامین ها (B ، C + E) ، مواد معدنی ، فنلیک ها ، فلاونوئیدها ٪)
  1. باتوجه به ترکیب استادانه عسل از ان می توان به عنوان مرطوب کننده پوست-استفاده در ماسک های زیبایی و از خواص انتی باکترایی ان می توان در رفع اکنه های پوستی استفاده کرد.همچنین عسل دارای خواص انتی اکسیدانی می باشد.

برخی از کابرد های خانگی عسل در سلامت و مراقبت از پوست:

به عنوان تمیز کننده صورت از باکتری ها:یک قاشق چایخوری ابلیمو را با مقدار کافی از عسل ترکیب کنید و ۵ دقیقه قبل از شستشو روی صورت ماساژ دهید.

تمیز کردن اسکراب صورت:۵ گرم پودر دانه بادام را با ۵ گرم عسل مخلوط کنید و بعد از ۲۰ دقیقه با اب ولرم صورت را بشویید روزی یکبار هنگام خواب.

برای بهبود صافی صورت:۱ قاشق غذا خوری عسل به همراه سفیده تخم مرخ و سفت شده ۱ قاشق گلیسیرین و کمی ارد ترکیب کنید این ترکیب نوعی ماسک عالی برای صافی پوست است.

برای بهبود نرمی صورت :دو قاشق غذا خوری عسل را با یک سوم فنجان جو دو‌سرریز خرد شده مخلوط کنید‌ویک قاشق گلاب به ان اضافه کنید.این ترکیب باید ب مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی پوست بماند و پس از با اب سرد بشویدد.

برای مرطوب کردن و اب رسانی پوست های خشک:دو قاشق غذا خوری عسل را با دو قاشق چایخوری شیر مخلوط کنید و روی صورت بمالید بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه رو صورت بماند پس از با اب ولرم بشویید.

برای جوش صورت:ترکیب عسل و ایلیمو را روی جوش ها بمالبد.

لب های ترک خورده:قبل از خواب عسل را روی لب های ترک خورده بمالید.

لوسیون برای لکه های خشک پوستی:۵ میلی لیتر عسل را با ۵ میلی لیتر روغن زیتون و یک قاشق چایخوری روغن زیتون ترکیب کنید و بگذارید به مدت ۵ دقیقه روی پوست بماند.

درخشش مو:مقداری عسل را با اب گرم ترکیب کنید و موی سر را با این ترکیب شستشو دهید.

مراقبت از مو:همانطور که توضیح دادیم عسل داری خاصیت مرطوب کنندگی است که به ابراسانی ساقه های مو کمک میکند.که امروزه ماسک هایی برا موهای شکننده و اسیب دیده دربازار موجود است که ماده اصلی ان از عسل و مشتغات ان تهیه شده.

عسل و زنبور عسل در دیابت قندی: خی معتقدند عسل یک ماده ی غذایی معجزه گر است زیرا در کنار شیرینی دارای خواص بیشمار دیگری است.عسل دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است (هر چه عسل تیره تر باشد حاوی آنتی اکسیدانهای بیشتری است) و همچنین دارای مقادیر کمی مواد معدنی ، ویتامینBو ویتامین Cاست.برای قرن ها، عسل به عنوان یک عامل ضد میکروب برای درمان بریدگیها، زخم، آکنه و دیگر ناراحتی های پوستی استفاده می شده است.

عسل شیرین کننده ای است که تا حدودی قابل مقایسه با شکر روی میز است، هر دو حاوی کربوهیدرات هستند. با این حال، ترتیب  قرار گرفتن گلوکز و فروکتوز در قند و عسل آنها را کمی از یکدیگر متفاوت می کند.شاخص گلایسمیک عسل از قند معمولی پایین تر است (به ترتیب ۵۵ در برابر ۶۵) بنابراین خوردن عسل ممکن است سبب افزایش نسبتا کمتری در مقدار قند خون نسبت به مصرف قند شود.

 درباره ی شمارش کربوهیدرات، مهم است که بدانیم ۱ قاشق غذاخوری عسل به عنوان یک وعده ی سروینگ عسل حاوی ۱۵ گرم کربوهیدرات است.همچنین مهم است که توجه داشته باشید که در دستورالعمل های رژیمهای غذایی انجمن دیابت آمریکا و انجمن قلب آمریکا هر دو به کاهش مصرف “قند افزوده” که شامل قند و عسل می باشد، توصیه شده است.

اما کاهش مصرف به این معنا نیست که شما عسل را بطور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنید.طعم عسل کمی شیرین تر از قند است، بنابراین در دستورهای پخت و پز شما می توانید ۱ قسمت عسل را جایگزین یک و یک چهارم قسمت از شکر کنید، این کارموجب کاهش محتوای کربوهیدرات موجود در غذای شما می گردد.در بسیاری از موارد با افزودن کمی عسل به ماست ساده و چند عدد از انواع  توت، کربوهیدرات کمتری نسبت به مصرف ماست های میوه ای آماده، دریافت خواهید کرد.همین موضوع در مورد شیرین کردن نوشیدنی ها نیز صادق است با افزودن مقدار کمی عسل به چای و افزودن یخ به آن مقدار کربوهیدرات کمتری نسبت به آیس تی آماده در یک رستوران یا فروشگاه دریافت می کنید….

ترکیب معجز اسای عسل در لاغری:وقتی فرد دچار کاهش وزن است ، همه چیز را امتحان می کند ، از رژیم غذایی گرفته تا تمرین. ساعت ها را در سالن بدنسازی ، کاهش کالری و خیلی بیشتر ، اما یک چیز وجود دارد که افراد زیادی آن را امتحان نمی کنند و آن عسل و آب دارچین است. با کمال تعجب ، این ترکیب ساده دارای مزایای کاهش وزن شگفت انگیز است. این به شما کمک می کند تا راحت تر وزن خود را کم کنید. و بهترین بخش این است که به شما کمک می کند ابتدا چربی شکم را ذوب کنید. چربی شکم ، که با افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی ، دیابت و برخی از انواع سرطان ارتباط دارد ، خلاص شدن از این آسانی نیست. اما با عسل و دارچین لازم نیست نگران آن چربی شکم باشید.

طبق مطالعه ای که در مجله دانشکده تغذیه آمریکا منتشر شده است ، عسل باعث کاهش اشتها می شود. مصرف عدرست قبل از زمان خواب می تواند به شما در سوزاندن کالری بیشتر در ساعات اولیه خواب کمک کند. این ماده با ویتامین های ضروری ، مواد معدنی و چربی های سالم نیز غنی شده است. هورمونهای اساسی در عسل باعث کاهش اشتها و کاهش وزن می شوند. از طرف دیگر دارچین به شما در از دست دادن چربی احشایی کمک می کند و از کاهش وزن حمایت می کند. خاصیت ضد میکروبی ، ضد قارچ دارچین آن را به یکی از سالم ترین ادویه های تمام دوران تبدیل کرده است. همچنین به کاهش فشار خون ، کلسترول ، افزایش انسولین و متابولیسم نیز کمک می کند.

نحوه تهیه عسل و دارچین برای کاهش وزن:یک فنجان ابجوش اورده و نصف قاشق چایخوری به ان دارچبن اضافه کنید.سپس بگذارید ۵ دقیقه بجوش اید و پس از ان عسل را به ترکیب اضافه کنید.این نوشیدنی را بهتر است قبل از تمرین و هنگام خواب بنوشید تا تاثیر ان دو چندان شود.

تاثیر عسل بر درمان کمر درد:عسل داری خواص درمانی بسیاری است. صرف روزانه ۱ قاشق غذاخوری عسل با یک لیوان آب گرم برای رفع کمردرد بسیار مفید است. نوع خاصی از عسل به نام “مانوکا” که به مدت ۲ تا ۳ هفته به آرامی در قسمت تحتانی کمر ماساژ داده می شود ، می تواند به طور موثر این مشکل را درمان کند.

خواص عسل در پیشگیری از سرطان:سوال اینجاست چرا عسل در پیشگیری از سرطان مفید است؟ عسل قرن ها به دلیل خاصیت دارویی و تقویت کننده سلامتی شناخته شده است. این ماده حاوی انواع مختلفی از فیتوشیمیایی ها با محتوای فنولیک و فلاونوئید بالا است که به فعالیت آنتی اکسیدانی بالای آن کمک می کند. ماده ای که خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد ممکن است پتانسیل جلوگیری از بروز سرطان را داشته باشد زیرا رادیکال های آزاد و استرس اکسیداتیو نقش مهمی در القای شکل گیری سرطان ها دارند(گزارش شده است که انواع پلی فنول های موجود در عسل خاصیت ضد تکثیر در برابر انواع مختلفی از سرطان دارن)و این شواهد مبتنی بر این است که عسل می‌تواند واکسنی طبیعی برای درمان سرطان باشد.

نقش عسل در جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی: در مطالعه ی جدیدی که در اوایل سال ۲۰۰۸ انتشار یافت معلوم شد که خوردن ۷۰ گرم عسل طبیعی در روز به مدت ۳۰ روز چندین عامل خطرآفرین برای بیمای قلبی – عروقی را در افراد دارای اضافه وزن یا چاق در مقایسه با مصرف ۷۰ گرم سوکروز کاهش می دهد. در افرادی که عسل مصرف می کردند، کلسترول کل، کلسترول LDL ، میزان تری گلیسرید، قند خون ناشتا و پروتئین C واکنشگر (CRP) پایین تر بود، در حالی که همزمان کاهشی در وزن کل و میزان کل چربی بدن دیده می شود. هرچند این یافته ها از مطالعه ای بر روی گروه کوچکی (۵۵ بیمار ) گرفته شده بود و به هیچ وجه از دیدگاه آماری چشمگیر نبود، باز هم قابل ملاحظه است و تاییدی است بر نقش بالقوه ی عسل در مبارزه با بیماری های قلبی – عروقی در جمعیت هایی که از قبل در معرض خطر قرار داشته اند.

نقش عسل و عملکرد مغز:عسل به علت اینکه سریع هزم میشود از ان میتوان به عنوان سوخت مناسبی برای مغز استفاده کرد.( عسل معمولاً به سرعت با شکر مرتبط می‌شود و به دلیل دید بدی که نسبت به شکر وجود دارد عسل نیز همانقدر بد به نظر می‌آید. با این حال اگر بدانیم شکر منبع اصلی انرژی بدن‌مان است و سوخت ضروری مغز است بیشتر به این فکر می‌کنیم که چه نوع قندی را وارد بدن و مغزمان کنیم.) محققان به این نتیجه رسیدند که افرادی که به صورت روزانه عسل مصرف می‌کنند به میزان کمتری در معرض ابتلا به زوال عقل هستند. به باور آن‌ها عسل دارای آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و خواص درمانی است که می‌تواند از تنزل عملکردهای شناختی و زوال عقل جلوگیری کند و سیستم کولینرژیک مغز و گردش خون آن را بهبود ببخشد.

نتیجه: عسل یک محصول با ارزش از طبیعت با خواص دارویی ، رژیمی و آرایشی با اثبات زمان ، جهانی است. از اهمیت فرهنگی و مذهبی نیز برخوردار است. در درمان بیماریهای مختلف می توان از عسل به تنهایی یا همراه با سایر مواد استفاده کرد. همچنین از کیفیت نادر و ارزشمندی در تقویت خواص و اقدامات داروهای دارویی که با آنها ترکیب شده برخوردار است. اگرچه به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی موجود در آن ، عسل زنبور عسل به عنوان جوان کننده عمل می کند ، بلکه به عنوان یک مرطوب کننده و نرم کننده ماده مهم در فرهنگ زیبایی نیز محسوب می شود.و می توان نتیجه گرفت که عسل یک ماده طبیعی ارزشمند و دارای کاربردهای متنوع است.که یک داروی مؤثر یک درمان خانگی بی خطر است که در هر سنی قابل استفاده میباشد.

 

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

لطفا رضایت خود را از نوشته بالا با رای دادن به ستاره های پایین مشخص نمایید:

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0