لوگو2

اثرات تربیت بدنی بر دختران

دسته بندی :blog, سبک زندگی 19 دی 1398 5575
اثرات تربیت بدنی بر دختران

اثرات تربیت بدنی بر دختران

اثرات تربیت بدنی بر دختران

مقدمه

یکی از مزایای عمده تربیت بدنی برای دختران بهبود کارایی عملکرد سیستم ارگانیک بدن است .

شخصی که از لحاظ بدنی تربیت یافته است در مقایسه با فردی که فعالیت ها و تمرینات ورزشی نداشته روزانه انرژی کمتری مصرف می کند و فشار کمتری در بدن خویش وارد می سازد . اثر کلی دیگر تمرین های منظم کمک به رشد و تکامل اجزا مختلف بدن است .

تمرینات منظم برای دختران سبب بهبود تنفس ، سیستم هاضمه ، سیستم تخلیه بدن و بهبود ماهیچه ها و قویتر شدن آنها می شود .ورزش به زنان و دخترن اجازه می دهد خود را از عواطف انباشته شده در درون رها سازند ، و ورزش همچنین افزایش قدرت تحمل مشکلات در زندگی و بهتر روبرو شدن را به آنها می دهد .

  • تاثیر ورزش در زندگی اجتماعی

از نظر اجتماعی بشر طبیعتا موجودی اجتماعی است که می خواهد با دیگران رابطه داشته باشد و دیگران هم به طور متقابل با او ارتباط داشته باشند این غریزه اجتماعی را می توان از طریق ورزش بر آورده سازند و ورزش در زمینه نیل به ارزش های اجتماعی دیگری نیز چون کار گروهی ، وفاداری و روحیه ورزشکاری می توان توفیق یافت .

محیط صمیمانه و مطلوب ورزشی اغلب فرصتی مناسب برای ایجاد روابط انسانی و شکل گیری روحیات است و محیط ورزشی مناسب باعث می شود زنان و دختران که ترسو و کم رو هستند به این گروه های ورزشی روی آورند تا بتوانند از این طریق با آنها ارتباط داشته باشد و همچنین در زندگی روزانه خویش با افراد مختلف بهتر سازگاری یابند .

  • تاثیر ورزش در خانواده

سلامت هر یک از اعضای خانواده به ویژه زن مستقیما بر تصویر کلی سلامت خانواده تاثیر می گذارد .

نگرش کلی زن نسبت به جسم و عملکرد فیزیکی بدنش در نگرش های کلی او تاثیر مستقیم دارد زیرا سلامت جسم و روان او ، روابط اجتماعی وی با دیگران را شکل می دهد .

امنیت عاطفی او بر امنیت کلی خانواده می افزاید و بهترین نشانه رشد و پختگی عاطفی او بر هوش و توانایی سازگاری با موفقیت های جدید ، هنگام مواجه با فشارها و ناراحتی ها با حداقل آسیب پذیری فرد و گروهی است .تامین بهداشت جسم و روان برای زنان که در دوره ها و مراحل مختلف زندگی بر مسوولیت خویش مراحلی چون بارداری ، زایمان و از همه مهمتر پرورش و تربیت فرزندان را پشت سر می گذارد از اهمیتی والا برخوردار است .

شخصیت کودک با نگرش های مادر در دوران باداری آغاز و از آن پس در آغوش و در کنار او از نظر جسمانی ، روانی ، اخلاقی ، اجتماعی و معنوی رشد و تکامل می یابد بدون شک مادر سالم و با نشاط بهتر از انجام این مسوولیت بر می آید و خود نیز الگوی عملی و طبیعی سالمتری برای فرزندان خویش خواهد بود .

زنان با ورزش کردن می توانند خصوصیات رفتاری ، اخلاقی و شخصیتی مطلوب برای یک زندگی سالم و شاداب را کسب کنند.

دختران ورزشکار شادترند

دخترانی که از نظر جسمانی فعال هستند مشخصاً شادتر می باشند، انرژی بیشتری دارند و در آنان خطر ابتلا به سرطان سینه و فشار خون کمتر میباشد. هر چند زنان همچون مردان در معرض آسیب دیدگی احتمالی در هنگام ورزش قرار دارند اما مزایای آن بسیار بیشتر و مهمتر از خطرات آن میباشد. در طول دو دهه گذشته محبوبیت ورزش در میان بانوان در بالاترین سطح خود بوده است و با رشد ورزشهایی همچون بسکتبال، فوتبال، سافتبال، زنان به جایی رسیده اند که میتوانند پا به پای مردان به رقابت بپردازند. بسیاری از پزشکان معتقدند هنوز برای ترغیب زنان به ورزش باید کارهای زیادی انجام شود. دکتر رابرت ولف جراح ارتوپد در مرکز ارتوپدی و پزشکی ورزش آلبامای هلت ساوت واقع در شهر آلباما بیرمنگام میگوید: «ورزش عامل بسیار مهمی در رسیدن به سلامت روحی و جسمی در دوران کودکی،بلوغ و بزرگسالی میباشد». در ادامه او اظهار میدارد: «از آنجایی که زنان به طور سنتی کمتر ورزش میکرده اند باید تاکید بیشتری بر ترغیب آنان به ورزش کردن انجام شود». بنا به نظر انجمن ورزش بانوان زنان یا دخترانی که به طور منظم تمرینات ورزشی را انجام میدهند تصور بهتری از جسم خود دارند و احساس اعتماد به نفس بیشتری میکنند. الیزابت پلو بازیکن سابق حرفه ای گلف که در حال حاضر رئیس ادارات هلت ساوت واقع در نورت کارولینای غربی میباشد میگوید:زمانی که شما برای انجام کاری وقت میگذارید و تلاش میکنید انجام موفقیت آمیز آن سبب مباهات میشود و وقتی در مسابقات ورزشی حاضر میشوید در خود تناسب، قدرت و چابکی را پرورش میدهید. تا موقعی که این باور وجود دارد که زنان نمیتوانند در سرعت و قدرت پا به پای مردان برسند زنان باید عملاً با این مبارزه باور کنند تا بتوانند در خود تحمل، قدرت و چابکی را همانند مردان افزایش دهند.

پاسخ به یک سوال مهم :

سوالی که در ذهن مطرح می شود این است که آیا بین مردان و زنان تفاوتهای جسمی که در ورزش کردن تأثیر بگذارد وجود دارد یا خیر ؟

‎باید بگویم بله ، در بسیاری از موارد تفاوتهایی وجود دارد که برخی از آنها به نفع خانمها بوده و باعث می شود آنها در برخی ورزشها موفق تر از آقایان باشند .

‎به طور مثال : توانایی زنان در سرعت بخشی به دویدن بیشتر از مردان است و از آنجائیکه میزان چربی بدن آنها نیز از آقایان بیشتر است و به عنوان منبع انرژی عمل می کند ، خانمها در دوهای با مسافت طولانی از آقایان موفق ترند . از طرفی خانمها در دماهای بالا قابلیت عرق ریزی بیشتری دارند و این سبب تحمل بیشتر آنان در ورزش در هوای گرم می شود و بدلیل لایه ضخیم تر چربی تحملشان در هوای سرد نیز بیشتر است .

‎البته قدرت عضلانی خانمها ۳۰٪ کمتر از آقایان است و مردان دارای استخوانهای بلند و متراکم تری هستند . در نتیجه در ضربه زدن مانند ضربات پا نیروی بیشتری وارد می کنند . از طرفی خانمها بدلیل اینکه پاهای کوتاهتری دارند در فعالیتهای تعادلی پایداری بیشتری از خود نشان می دهند . در هر صورت این تفاوتهای جسمی هیچگاه سبب ممنوعیت ورزش خاص برای خانمها نشده است .
‎در گذشته تصور می کردند خانمها بدلیل گذراندن مراحلی خاص مانند عادت ماهیانه ، حاملگی ، یائسگی و … نباید ورزش سنگین انجام دهند در صورتیکه در حال حاضر این عقاید منسوخ شده اند و حتی در این مراحل نیز ورزش برای بانوان بسیار مفید است که در ذیل به آن می پردازیم .
‎تمرینات منظم ورزش دارای فواید مشابهی در زنان و مردان است یعنی کاهش فشار خون ، پائین آوردن تعداد ضربان قلب و کاهش درصد چربی بدن که تمامی این موارد به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک می کنند . به علاوه ، ورزش های توأم با اعمال وزن روی بدن ، سبب تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان بخصوص در خانمها می گردد .

تأثیرات مثبت ورزش در دوران قاعدگی

‎هیچ دلیل قاطعی وجود ندارد که قاعدگی بر عملکرد بدنی تأثیر منفی داشته باشد . در میان زنانی که در دانشگاه به ورزش می پردازند ، تفاوتی در حداکثر جذب اکسیژن در مراحل مختلف قاعدگی وجود نداشته است . لذا دلیلی وجود ندارد که خانمها تمرینات و مسابقات ورزشی را در زمان قاعدگی تغییر دهند و یا قطع کنند .

‎در برخی خانمها به علل مختلف مانند علل روانی ، ایجاد اختلالات و علائم شدید در زمان قاعدگی مانند درد ، ضعف شدید و یا علائم پیش قاعدگی مانند سردرد ، علائم گوارشی ، ممکن است در عملکرد جسمی شان در زمان قاعدگی اختلال ایجاد شود .

‎برخی از مطالعات نشان می دهند که تمرینات ورزشی می تواند در کاهش درد قاعدگی مؤثر باشد . در یک مطالعه درد قاعدگی در زنان دانشجو وقتی که به مدت یکسال تحت تمرینات جسمانی قرار گرفتند تا ۵۵٪ کاهش یافت . از طرف دیگر انجام تمرینات سبک می تواند در جلوگیری و تسکین درد قاعدگی مفید باشد .

‎انجام منظم این تمرینات باعث بهبود گردش خون در ناحیه شکم ، افزایش قوام عضلات شکم و انعطاف پذیری ناحیه کمر و لگن و انبساط عضلانی ناحیه لگن می گردد .

‎بنابراین ورزش برای خانمها حتی در برخی مراحل مانند قاعدگی ، یائسگی ، پس از زایمان و … نه تنها ضرری ندارد بلکه بسیار مفید است و حتی خانمهای ورزشکار با قرار گرفتن در این مراحل نیازی به تغییر و یا قطع فعالیتهای ورزشی شان ندارند .

تاثیرات دیگر ورزش بر دختران و زنان :

‏ ۱- زنان ورزشکار در مقایسه با زنان غیر ورزشکار کمتر دچار دردهای دوره قاعدگی می‌شوند.‏

‏ ۲- سرطان سینه در زنان فعال کمتر از زنان غیر فعال است.‏

‏ ۳- زنان فعال (با ورزش‌های مناسب) به دلیل فعالیت جسمانی و آمادگی اسکلتی عضلانی کمتر دچار کمردرد می‌شوند.‏

‏ ۴- زنان ورزشکار دچار نرمی و پوکی استخوان نمی‌شوند .‏

چه افرادی نباید ورزش کنند؟

‏ ۱- بیمارانی که نارسایی قلبی درمان نشده دارند.‏

‏ ۲- بیمارانی که آریتمی (بی نظمی ضربان قلب) کنترل نشده دارند.‏

‏ ۳- بیمارانی که درد قفسه سینه (آنژین) شدید و ناپایداری دارند.‏

 

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

لطفا رضایت خود را از نوشته بالا با رای دادن به ستاره های پایین مشخص نمایید:

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0