لوگو2

علت سوزش انگشتان دست و راه کارهای آن

دسته بندی :blog, سلامت، بهداشت و پزشکی 6 دی 1398 8598
علت سوزش انگشتان دست و راه کارهای آن

علت سوزش انگشتان دست و راه کارهای آن

علت سوزش انگشتان دست و راه کارهای آن

کم خونی، اختلالات قند خون، فشارهای عصبی، انسداد عروق، بالا بودن چربی و کلسترول خون موجب سوزن سوزن شدن سر انگشتان می شود.

علت احساس درد در انگشتان و دست میتواند ناشی از ایجاد مشکل در تاندون ها، اعصاب و غضروفها نیز باشد..

گز گز یا سوزن سوزن شدن، نوعی احساس غیر طبیعی است که می تواند در هر جایی از بدن شما اتفاق بیفتد، اما این احساسات اغلب در انگشتان دست و پاها احساس می شود. دلایل متعددی وجود دارد که باعث میشود شخص در دستها و پاهای خود احساس سوزن سوزن شدن کند که البته بیشتر آنها موقتی هستند. ممکن است بر اثر خستگی زیاد، حالت کرختی، بی حسی و یا سوزن سوزن شدن در دست ها یا پاهای شما ایجاد شود. احساس گزگز دست و پا می تواند در افراد جوان یا بزرگسال مشاهده شود، که خوشبختانه بسیاری از آنها علائم موقت، بدون درد هستند یا با مراقبت های خانگی می توانید آن را از بین ببرید.

مور مور شدن یا ضعف رفتن پا و دست، بی حسی انگشتان دست یا کف دست دارد. گاهی اوقات این علائم در شب بیشتر احساس میشود و اشخاص با بروز علائم در خواب، بیدار میشوند.

نوروپاتی محیطی

زمانی که اعصاب حرکتی یا حسی دست آسیب دیده باشند، آنها میتوانند سیگنالهای درد را حتی زمانی که دردی وجود ندارد، ارسال کنند، یا دست را تهی از احساس کنند. این میتواند احساس سوزن سوزن شدن، سنگینی، درد، بی حسی، و فقدان نیرو در دست را به همراه داشته باشد.

گاهی اوقات در زمان به دست گرفتن اجسام سنگین بیماری تشدید میشود. صورتی که فشار به اعصاب ادامه داشته باشد،دستها دچار ضعف میشوند و بی حسی انگشتان دست بیشتر مشاهده خواهد شد. در این حالت شما ممکن است با افتادن غیر منتظره اجسام از دست خود یا ایجاد ضعف در پنجه مواجه شوید.

علت سوزن سوزن شدن انگشتان دست

نشانه های معمول :

“خواب رفتن” قسمتی از بدن؛

بی حس شدن دست یا پا؛

سرد یا گرم شدن پوست قسمت درگیر؛

احساس نوعی خارش یا گزگز شدن.

بسیاری از شرایط می تواند باعث بی حسی و گزگز شود.شایع ترین علت های سوزن سوزن و گز گز انگشتان دست به صورت زیر است.

کمبود ویتامین: کمبود ویتامینهای گروه ب  به احساس سوزش در دستها و پاها منجر میشود چراکه این ویتامینها برای عملکرد اعصاب ضروری هستند. کمبود ویتامینها میتواند با خوردن رژیم غذایی سالمتر یا مکملهای غذایی درمان شود.

سکته مغزی: سوزش دستها و پاها ممکن است نشانهای از وقوع سکته مغزی باشد. این علائم به طور ناگهانی ظاهر شده و ممکن است شامل این موارد باشد: بی حسی یا ضعف در صورت، بازوها، پاها به ویژه در یک سمت از بدن، گیجی، اختلال در تکلم، مشکل در ادراک، تاری دید، مشکل در راه رفتن، سرگیجه، از دست دادن تعادل هماهنگی. دیابت یا بیماری قند میتواند موجب گزگز در دست ها و پاها شود. کاهش قند خون به علت مصرف زیاد دارو در فرد دیابتی هم میتواند موجب گزگز شود.

نیش حیوانات و حشرات: نیش حشرات باعث ابتلا به برخی از بیماری ها مانند بیماری لایم ( بیماری جدی و خطرناک در اثر نیش حشرات ) می شود.

اضطراب: افرادی که اضطراب دارند ممکن است نفس نفس زدن را تجربه کنند که خود باعث سوزش در پا میشود.

الکل: الکل نیز نوعی سم بوده و میتواند به بافت عصبی آسیب برساند.

بارداری: مورمور شدن در پاها در بارداری رخ می دهد. با رشد فرزند، رحم بر روی اعصاب در پاها فشار می آورد. این مسئله باعث مورمور شدن می شود. مایعات بنوشید، موقعیت خود را تغییر بدهید، و پاهای خود را بالا قرار دهید تا استراحت کنید.

عفونت ها: گاهی اوقات پوست قسمتی از بدن در صورت ابتلا به عفونت هایی مانند زگیل، شینگلز، و ویروس HIV و ایدز ، سرد یا گرم شده و گاه و بیگاه حس سوزش ایجاد می شود.

آسیب های عصبی ناشی از سرب، الکل و یا تنباکو ، شیمی درمانی یا مواد مخدر؛ نشستن یا ایستادن طولانی در یک موقعیت خاص..

دلایل دیگر: سکته، انواع دیابت ها، و تیروئید غیرفعال از دلایل دیگری است که باعث ایجاد حس سوزش و گزگز شدن دست ها و پاها می شود.

راه درمان سوزن سوزن شدن بدن

استراحت کردن: موثرترین و شناخته ترین راهکاری که برای درمان این اوضاع وجود دارد، استراحت دادن به بافت تحت فشار است. اجازه دهید تا قسمت مورد نظر برای مدتی استراحت کند. طولی نمی کشد که این حس سوزش به طور کلی برطرف می شود.

ورزش درمانی: قسمت های بدن برساند، در نتیجه از بی حسی و سوزن سوزن شدن در هر نقطه از بدن جلوگیری می شود، علاوه بر این، ورزش منظم باعث بهبود بی حسی شده و از بسیاری از مشکلات دیگر جلوگیری می کند.تمرینات ساده دست و پا به مدت ۱۵ دقیقه در روز ورزش دست ، مچ دست، دست و پا و کشش دادن آنها است.

ماساژ درمانی: ماساژ ملایم نواحی که احساس گزگز و بی حسی در آن دارید می تواند باعث تحریک اعصاب و ماهیچه ها و بهبود عملکرد کلی آنها شود.

مصرف دارو: امروزه داروهای متنوعی برای درمان پارستیسیا تولید شده است اما خطر عوارض جانبی این داروها همچنان پابر جا است؛ بنابراین توصیه می کنیم که در این شرایط با پزشک معالج خود مشورت کرده و طبق دستورالعمل داده شده دارو را مصرف کنید.

ورزش روزانه را فراموش نکنید تا همواره شکل بدن و طرز ایستادن تان را ثابت نگه دارید.

باید صدمه دیدن در هنگام وزنه برداری یا انجام حرکات ورزشی را به حداقل مقدار ممکن برسانید.

حرکات تکراری روزانه تان را فراموش کنید؛ مثلا اگر کارمند یک اداره هستید و مجبورید که ساعت های طولانی بنشینید، زمان هایی را به استراحت کردن اختصاص دهید و قدم بزنید تا ماهیچه و عضلات تان در فعالیت شرکت کنند و در نتیجه دست و پاها بی حس نشوند.

درمان خانگی خواب رفتن انگشتان دست

۱- روی دست خود یخ بگذارید؛

مقداری یخ را در حوله و یا نایلون بپیچید و آن را روی دست خود بگذارید.

۲- انگشتان خود را خیس کنید؛

مقداری آب سرد و نمک را در یک ظرف مخلوط کنید و دست خود را داخل آن فرو ببرید.

۳- رژیم غذایی مناسبی داشته باشید؛

بعضی از موادغذایی احساس خواب رفتگی دست را بدتر می کنند؛ مثل گندم، مرکبات، سیب زمینی، شیر و گوجه فرنگی.

۴- از گیاهان دارویی استفاده کنید؛

مانند رزماری، آویشن و مریم گلی. این گیاهان دارویی باعث افزایش گردش خون و تقویت عضلات می شوند.

 

برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.

 

ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید

لطفا رضایت خود را از نوشته بالا با رای دادن به ستاره های پایین مشخص نمایید:

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.  

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0