نخستین عکاسخانه عمومی پایتخت
نخستین عکاسخانه عمومی پایتخت
نخستین عکاسخانه عمومی پایتخت
نخستین عکاسخانه عمومی پایتخت با حمایت ناصرالدینشاه قاجار در خیابان جباخانه یا همین خیام امروزی افتتاح شد.رو به روی آن جعبه چوبی روی صندلی که پشتش گل و بلبل نقاشی شده بود مینشستند و خیره به آن دایره نفس در سینه حبس بود تا آن چیزی که دست عکاسباشی بود پقی کند و آن لحظه را ثبت کند.این خاطره شاید برای ما که حالا در دست بچههایمان هم وسیلهای هست که لحظهها را به وضوح ثبت میکند کمی عجیب و دور از دسترس باشد، اما روزگاری اولین عکسها در همین تهران ثبت شد.
قدیمیترین عکسی که در ایران را مسیو ریشار فرانسوی در تهران ثبت کرده است. او در خاطراتش نوشته که در روز ۲۳ آبان ۱۲۲۳ شمسی در حالی که مستاجر مادام حاجی عباس گلساز مترجم و معلم مهدعلیا بود با معرفی او به دربار میرود تا عکسی از ولیعهد خردسال ایران یعنی ناصرالدینشاه که در آن زمان در پایتخت بود بگیرد.
در آن زمان هنوز یک دهه از ثبت ناصرالدینشاه قاجار نگذشته بود و دربار ایران دو دوربین یکی هدیه تزار روس و دیگری ملکه انگلیس داشت که کسی بلد نبود که از آن استفاده کند. ریشار اما کار کردن با این دوربینها را بلد بود و گویا عکسهایی هم از محمدشاه و حاجمیرزا آقاسی و ولیعهد و خواهرش گرفته بود. ما این تصویرها را در دست نداریم. اما تصویر دیگری به شیوه داگروتیپ هست که ملک قاسممیرزا عکاسی که از او این هنر را آموخت، از خود در آیینه گرفته است.
برای مشاهده مطالب بیشتر اینجا کلیک کنید.
ما را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و آپارات دنبال کنید
چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد. چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد. چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.